Καλώς ήρθατε!


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το εκπαιδευτικό έργο και τις δραστηριότητες του σχολείου.

Get Adobe Flash player
Επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου από όλους τους μαθητές κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Γνωρίζω παίζοντας την επιστήμη των Η/Υ

 

 

Βιβλία Δημοτικού

 

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

 

Γερά Δόντια

Παιχνίδια για την αυλή

Κατασκευές

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 12-10-2018, στις 10:00 π.μ. θα γίνει η επιλογή των σημαιοφόρων και παραστατών του σχολείου μας, με βάση:

  1. Την παράγραφο 5 του άρθρου 3 του Π.Δ. 79/2017(ΦΕΚ 109) και με βάση την Υ.Α Φ10/ 84/Γ1/480/6-7-2001 (ΦΕΚ 863) η οποία αναφέρει ότι: στις σχολικές μονάδες με λειτουργία δύο (2) τμημάτων στη ΣΤ ́ τάξη, η επιλογή γίνεται με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Πρώτα καθορίζεται η σειρά των τμημάτων που θα εκπροσωπούν τη σχολική μονάδα κατά τα δύο χρονικά διαστήματα δηλαδή, από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου και από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Οι σημαιοφόροι επιλέγονται με κλήρωση, ένας (1) από τους μαθητές του A’ τμήματος για το χρονικό διάστημα έως 31 Ιανουαρίου και ένας (1) από τους μαθητές του Β ́ τμήματος για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται πέντε (5)παραστάτες του Α’ τμήματος και πέντε (5) παραστάτες του Β’ τμήματος, καθώς και αντίστοιχα ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Α’ τμήματος και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Β’ τμήματος. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στους μαθητές του κάθε τμήματος χωριστά και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

  1. Την Υπουργική Απόφαση Αριθ. Γ1/219/13-3-2001, Υ.Α. «...Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο...».

 

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

 

  3. Την Υπουργική Απόφαση, Αριθ. Φ10/84/Γ1/480/21-6-2001, «...Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων για την κατάθεση στεφάνου στα Δημοτικά Σχολεία μπορούν να συμμετέχουν και:

Α) Μαθητές οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν απαλλαγεί από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ύστερα από υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Για μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαφάνεια της διαδικασίας καλούνται όσοι  γονείς των μαθητών της Στ τάξης επιθυμούν μπορούν να παρεβρεθούν.

 Β) Οι μετεγγραφέντες μαθητές από άλλα σχολεία, εφόσον η μετεγγραφή έχει ολοκληρωθεί μέχρι 10 Οκτωβρίου του έτους που γίνεται η επιλογή και έχει προσκομιστεί στο σχολείο αντίγραφο της σελίδας του Βιβλίου Μητρώου, στην οποία φαίνεται η αναλυτική βαθμολογία τους στην Ε’ Τάξη».

 

Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Το σχολείο μας

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων σχολικού έτους 2021-22

Εποπτικά υλικά στις Φυσικές επιστήμες

Η ταινία μας

Το γκράφιτι του σχολείου μας ζωντανεύει

Copyright © 2024 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας  Rights Reserved.