Καλώς ήρθατε!


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το εκπαιδευτικό έργο και τις δραστηριότητες του σχολείου.

Get Adobe Flash player
Επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου από όλους τους μαθητές κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Γνωρίζω παίζοντας την επιστήμη των Η/Υ

 

 

Βιβλία Δημοτικού

 

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

 

Γερά Δόντια

Παιχνίδια για την αυλή

Κατασκευές

Αγαπητοί γονείς

Από τη Δευτέρα λοιπόν 1 Νοεμβρίου δε θα μπαίνετε πλέον στο γνωστό ως τώρα σύνδεσμο https://self-testing.gov.gr για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test που κάνετε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μας δείξετε τη βεβαίωση την Τρίτη και την Παρασκευή.

Αλλά θα μπαίνετε στον σύνδεσμο https://edupass.gov.gr

Πατώντας στο «Ξεκινήστε εδώ» μεταφέρεστε στην παρακάτω οθόνη:

Επιλέγετε την πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια και συνεχίζοντας δηλώνετε το αποτέλεσμα για το παιδί σας.

Τα έντυπα/βεβαιώσειςμε το αποτέλεσμα το self-test θα συνεχίσουν τα παιδιά να τα έχουν μαζί τους και να τα επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία αυτή δεν αλλάζει.

Η διαφορά θα είναι ότι τώρα πια, αν δεν το έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα του edupass, θα το γνωρίζει ο Διευθυντής του σχολείου μέσω της εφαρμογής αυτής.

Θα βλέπει τι έχει δηλωθεί για τον κάθε μαθητή και αν έχει δηλωθεί ή όχι. Οπότε θα πρέπει να φροντίζετε να το δηλώνετε και να εκτυπώνετε ή συμπληρώνετε το έγγραφό της Βεβαίωσης.

Για όσους μαθητές έχουν νοσήσει θα πρέπει να μπείτε και πάλι στην εφαρμογή (μία μόνο φορά) και να το δηλώσετε, ώστε να μη κάνετε δύο φορές την εβδομάδα το self-test.Θα πρέπει όμως να το έχετε δηλώσει στη φόρμα (edupass).

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε συνεπείς στα όσα σας ζητάμε, γιατί έτσι προστατεύετε το παιδί σας, τα άλλα παιδιά, την οικογένειας σας, τους δικούς σας ανθρώπους και μας βοηθάτε στο δύσκολο έργο το οποίο έχουμε επωμιστεί.

Και κάτι ακόμη….

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ edupass

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr, o διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει, ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Τι ισχύει για δημόσια σχολεία

H πλατφόρμα αφορά τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Ποιοι έχουν την υποχρέωση της υποβολής

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες των υπόχρεων εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει

Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.

Τι ισχύει για όσους υποβάλλονται σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest)

Σε περίπτωση που υπόχρεοι υποβάλλονται σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ο Διευθυντής του σχολείου

Σαλπιγκτής Αλκιβιάδης

Ενημέρωση για το edupass

Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Το σχολείο μας

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων σχολικού έτους 2021-22

Εποπτικά υλικά στις Φυσικές επιστήμες

Η ταινία μας

Το γκράφιτι του σχολείου μας ζωντανεύει

Copyright © 2024 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας  Rights Reserved.