Καλώς ήρθατε!


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του! Η ιστοσελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το εκπαιδευτικό έργο και τις δραστηριότητες του σχολείου.

Get Adobe Flash player
Επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου από όλους τους μαθητές κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Γνωρίζω παίζοντας την επιστήμη των Η/Υ

 

 

Βιβλία Δημοτικού

 

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

 

Γερά Δόντια

Παιχνίδια για την αυλή

Κατασκευές

Το Planetarium On The Go έρχεται στο σχολείο με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR 360). Τώρα με την τηλεκπαίδευση μπορείτε να απολαύσετε αστρονομικά ντοκιμαντέρ δωρεάν στο εικονικό περιβάλλον του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου!

Στους παρακάτω συνδέσμους το 1ο και 2ο μέρος του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Από Τη Γη Στο Σύμπαν” το οποίο προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

1ο Μέρος
https://planetariumotg.gr/productions/vr-360/98-fetu-part-1.html

2ο Μέρος
https://planetariumotg.gr/productions/vr-360/103-fetu-part-2.html

Η παράσταση μας ταξιδεύει στα άστρα και τους γαλαξίες - στο Σύμπαν - όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό.

Τα ανωτέρω ντοκιμαντέρ μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και χωρίς συσκευή VR, περιηγούμενος με το ποντίκι σε laptop ή σε οθόνη αφής. Έχουν σύντομη διάρκεια, περί τα 10 λεπτά.

Σας ευχόμαστε καλή θέαση! Ακολουθούμε τα μέτρα των ειδικών, μένουμε ασφαλείς και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά ώστε να τελειώσει σύντομα η πανδημία και να ξεκινήσει και πάλι η κανονική λειτουργία των σχολείων.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Σακκάς
Δ/ντής Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου

Αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Το σχολείο μας

Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21+

Οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων σχολικού έτους 2021-22

Εποπτικά υλικά στις Φυσικές επιστήμες

Η ταινία μας

Το γκράφιτι του σχολείου μας ζωντανεύει

Copyright © 2024 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας  Rights Reserved.