- Όλα τα άρθρα & οι δημοσιεύσεις Νέα/Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για διάφορα θέματα – Καλές γιορτές!

Κυρίες και κύριοι γονείς των μαθητών/τριών μας,

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τα μηνύματα που σας έστειλα προσφάτως τα σχετικά με …

  • την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης (κυρίως τρόφιμα κάθε είδους διατήρησης εκτός ψυγείου αλλά και σχολικά είδη, προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού, βιβλία, παιχνίδια κ.ά.) σε οικογένειες του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες: εάν επιθυμείτε να είστε οι αποδέκτες αυτής της βοήθειας σας παρακαλώ τηλεφωνήστε μου (2521022679) ή επισκεφθείτε με στο γραφείο μου στο σχολείο και ενημερώστε με προσωπικά, εμπιστευτικά και εχέμυθα, έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 20-12-2023 ώστε αμέσως μετά να μεταφέρω το αίτημά σας/την παράκλησή σας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Δέσποινα Καλπάκη (η βοήθεια θα προσφερθεί με προσωπικές παραδόσεις από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στις οικίες των οικογενειών κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών). Επίσης, εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε περαιτέρω αυτή την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέροντας στο Σ.Γ.Κ. είδη πρώτης ανάγκης μπορείτε να τα προσκομίσετε στο σχολείο μας και να μου τα παραδώσετε στο γραφείο μου ώστε στη συνέχεια να τα παραδώσω στο Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. και να προωθηθούν στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
  • την πρόσκλησή μας για να συμμετάσχετε στην “ανοιχτής συμμετοχής” και δίωρης διάρκειας ενημερωτική – επιμορφωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο απόγευμα της Τετάρτης 20/12, στις 18:00, στην αίθουσα της Γ2 τάξης στο παλαιότερο κτίριό μας, με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός: οι σοφοί και τα παραμύθια λένε την αλήθεια;” και εισηγητή εμένα προσωπικά.
  • την πρόσκλησή μας να παρακολουθήσετε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας – την οποία την προετοιμάζουν εδώ και ημέρες οι μικρές τάξεις μας Α1, Α2, Β1 και Β2 – η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/12, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στο παλαιότερο κτίριό μας (στη διάρκεια της γιορτής θα μας επισκεφθεί και ο Άη Βασίλης με ένα από τα ξωτικά του και θα μοιράσει, ασφαλώς, δωράκια σε όλα τα παιδιά μας!).
  • τον εκκλησιασμό όλου του σχολείου μας το πρωί της Παρασκευής 22/12 στον Ιερό Ναό των 12 Αποστόλων και την πλήρη εφαρμογή του ωρολόγιου προγράμματός μας εκείνης της ημέρας τόσο για την πρωινή ζώνη όσο και για το ολοήμερο πρόγραμμα.
  • την παράταση λειτουργίας έως και την Πέμπτη 21/12 της χριστουγεννιάτικης αγοράς μας (bazaar) με προσφορές και πωλήσεις διαφόρων αντικειμένων (βιβλία, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αντικείμενα διακόσμησης, γραφική ύλη και σχολικά είδη, χειροτεχνήματα, οικιακές μικροσυσκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, είδη σπιτιού κ.ά.) για την ενίσχυση του ταμείου του Σ.Γ.Κ. και τη βελτίωση της καθημερινότητας του σχολείου μας,
  • τη συνεχιζόμενη προσπάθειά μας για τη συγκέντρωση βιβλίων (εξωσχολικών, λογοτεχνικών, κατάλληλων για παιδιά δημοτικού και ηλικίες από 6 έως και 12 ετών) για τον εμπλουτισμό της Σχολικής Βιβλιοθήκης μας) καθώς και για τη συγκέντρωση μεταχειρισμένου ηλεκτρονικού υπολογιστικού εξοπλισμού κάθε είδους (λειτουργικές και σε καλή κατάσταση μονάδες Η/Υ, οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, ηχεία, φορητά λάπτοπ) για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Τέλος, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι κατόπιν συνεννόησής μου με την Πρόεδρο του Σ.Γ.Κ. κ. Δέσποινα Καλπάκη και των σχετικών επικοινωνιών μου των τελευταίων ημερών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και της Ομάδας Παραγωγών Κάτω Νευροκοπίου και γνωστό επιχειρηματία στο χώρο των καυσίμων κ. Ιωάννη Κεσκίνογλου, την Πέμπτη 21/12, αμέσως μετά τη γιορτή μας και από τις 11:30 έως και τις 13:30, θα προσφερθούν δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας από ένα 3/κιλο σακί πατάτες Κ.Νευροκοπίου για να νοστιμίσουν με τη μοναδική γεύση τους το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας: την Τετάρτη 20/12 θα μοιράσω εγώ προσωπικά σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας από ένα ειδικό “κουπόνι” το οποίο θα σας το μεταφέρουν στο σπίτι σας και με το οποίο εσείς οι γονείς θα μπορέσετε την Πέμπτη να παραλάβετε τα σακιά που σας αναλογούν (ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σας που φοιτούν στο σχολείο μας) από το φορτηγό που θα είναι σταθμευμένο έξω από την κεντρική αυλόπορτα του σχολείου μας, υπό τις οδηγίες ορισμένων εκπαιδευτικών μας και μελών του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ.. Φίλες και φίλοι γονείς προσπαθήστε να είστε παρόντες τις συγκεκριμένες ώρες στο σχολείο μας ώστε να παραλάβετε τις πατάτες που σας αναλογούν! Τόσο εγώ προσωπικά αλλά και οι συνάδελφοί μου και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κεσκίνογλου και τους συνεργάτες του για την άμεση και ευγενή ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας!

Καλά Χριστούγεννα να έχετε, αγαπητοί γονείς και μαθητές μας, με υγεία, χαρά και αγάπη στα σπιτικά σας να ζήσετε τις γιορτές που πλησιάζουν…

Ο Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Τσορτανίδης Χαράλαμπος