- Όλα τα άρθρα & οι δημοσιεύσεις Νέα/Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για διάφορα ζητήματα…

Κυρίες και κύριοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι …

  • Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής της Πολιούχου της πόλης της Δράμας Αγίας Βαρβάρας, το σχολείο μας θα εκπροσωπηθεί και θα συμμετάσχει με τη σημαιοφόρο του και τους παραστάτες της σημαίας μας στην τελετή εορτασμού και στη λιτάνευση της εικόνας που θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας (θα εκπροσωπηθούν όλα τα Δημοτικά Σχολεία με μονή αρίθμηση). Οι συγκεκριμένοι μαθητές/τριές μας θα προσέλθουν με ευθύνη των γονέων τους έξω από την εκκλησία στις 14:50, ντυμένοι με τα ρούχα της παρέλασης, θα συμμετάσχουν στην λιτανεία και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας αυτής πάλι με ευθύνη των γονέων τους (λεπτομερείς οδηγίες θα δοθούν στους/στις μαθητές/τριες από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους). Συνοδός θα είμαι εγώ ο ίδιος ή σε περίπτωση κωλύματός μου αντικαταστάτης μου εκπαιδευτικός.
  • Τη Δευτέρα 4/12/2023, ανήμερα της εορτής της πολιούχου της Δράμας Αγίας Βαρβάρας το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό.
  • Η επίδοση των ελέγχων προόδου με τις βαθμολογίες των μαθητών/τριών μας για το α΄ τρίμηνο (για τις τάξεις Γ έως και ΣΤ) καθώς και η ενημέρωσή σας για ό,τι σχετίζεται με τις μαθησιακές/ακαδημαϊκές επιδόσεις και τη συμπεριφορά τους θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στις 13:20 (και έως στις 14:00), στις αίθουσες των τάξεών μας και στο γραφείο μας. Προσωπικά, εγώ ο ίδιος, από τις 14:00 και μετέπειτα, θα βρίσκομαι σε αίθουσα του παλαιού κτιρίου μας στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε ομαδικά αλλά και κατ’ ιδίαν οποιοδήποτε θέμα αφορά τη λειτουργία του σχολείου μας. Σας προσκαλούμε και σας αναμένουμε να μας επισκεφθείτε!
  • Ολοκληρώσαμε, μόλις χθες, ως Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, τον προγραμματισμό μας για μια αρκετά μεγάλη σειρά επιμορφωτικών δράσεων που θα υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του β΄ και του γ΄ τριμήνου (από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και το τέλος του Μάη του 2024, στα πλαίσια του γενικότερου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου μας για το τρέχον σχολικό έτος) με διάφορα ενδιαφέροντα θέματα και σε δύο διακριτές κατηγορίες: επιμορφώσεις με “ανοιχτή συμμετοχή” οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε εσάς τους γονείς (αλλά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και άλλων σχολείων) οι οποίες θα πραγματοποιούνται δια ζώσης και σε απογευματινές ώρες σε αίθουσα του σχολείου μας και στις οποίες θα είστε προσκαλεσμένοι να τις παρακολουθήσετε, καθώς και επιμορφώσεις “ενδοσχολικές” που απευθύνονται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς μας και σε άλλους συναδέλφους μας οι οποίες θα πραγματοποιούνται, επίσης, σε απογευματινές ώρες αλλά εξ αποστάσεως και μέσω webex. Χάριν μίας αρχικής ενημέρωσής σας γι’ αυτές τις επιμορφωτικές δράσεις σας κοινοποιώ το πρόγραμμά μας (συνημμένο στο παρόν μήνυμά μου) και σας ενημερώνω ότι οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθορίζονται σταδιακά και θα σας ενημερώνω για αυτές κατά περίπτωση με νεότερα μηνύματα/προσκλήσεις μου που θα σας στέλνω με e-mails.
  • Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων μας και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων θα υλοποιήσουμε κι εφέτος μία Χριστουγεννιάτικη Αγορά (Bazaar) με προσφορές και πωλήσεις μεταχειρισμένων αντικειμένων και διαφόρων ειδών σχολικής και οικιακής χρήσης τα οποία θα προσφέρουν δωρεάν τα ίδια τα παιδιά και στη συνέχεια θα τα αγοράσουν σε πολύ χαμηλές “συμβολικές” τιμές τα ίδια, επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους: βιβλία, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αντικείμενα διακόσμησης, γραφική ύλη και σχολικά είδη, χειροτεχνήματα, οικιακές μικροσυσκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, είδη σπιτιού και ό,τι άλλο νομίζετε ότι υπάρχει στο σπίτι σας το οποίο ίσως δεν το χρησιμοποιείτε, πλέον, αλλά θεωρείτε ότι θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον και να φανεί χρήσιμο σε ένα άλλο παιδί και την οικογένειά του. Σας καλούμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μας στείλετε μέσω του παιδιού σας στο σχολείο μας (στο δάσκαλο ή στη δασκάλα του) από αύριο Τετάρτη 29/11/2023 έως και την Τρίτη 12/12/2023 οτιδήποτε περιλαμβάνεται κατά προσέγγιση στις προδιαγραφές αυτές που περιέγραψα ώστε να συγκεντρώσουμε τις προσφορές σας, να τις εκθέσουμε στο διάδρομο του ισογείου του παλαιότερου κτιρίου μας δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα χριστουγεννιάτικη αγορά και από την Τετάρτη 13/12/2023 έως και την Παρασκευή 15/12/2023 να τα δείτε όλα αυτά, να διαλέξετε το αντικείμενο που σας αρέσει και σας ενδιαφέρει και να το αγοράσετε. Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις αυτής της αγοράς θα ενισχύσουν το ταμείο του Συλλόγου Γονέων και θα δαπανηθούν σε συμφωνία με τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπαιδευτικούς μας για δράσεις και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και το επίπεδο λειτουργικότητας του σχολείου μας (και ασφαλώς θα σας ενημερώσουμε απολογιστικά γι’ αυτές). Μην διστάσετε, λοιπόν, να συνεννοηθείτε με τα παιδιά σας/μας και να ξεκινήσουμε τις επόμενες ημέρες να στήνουμε τον πάγκο της χριστουγεννιάτικης αγοράς μας στον οποίο όλοι μας, σίγουρα, κάτι θα έχουμε να “τοποθετήσουμε” ως προσφορά και κάτι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε, μετέπειτα, που θα μας είναι χρήσιμο ώστε να το αγοράσουμε! Υπεύθυνη της διοργάνωσης έχει οριστεί η κ. Γεωργία Ποζατζίδου με την οποία μπορείτε να συνεννοείστε και κατ’ ιδίαν (όπως και με τους/τις δασκάλους/ες των τάξεών μας).
  • Επίσης ως Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς προς το σχολείο μας, πρωτίστως, α) βιβλίων (εξωσχολικών, λογοτεχνικών, κατάλληλων για παιδιά δημοτικού και ηλικίες από 6 έως και 12 ετών) για τον εμπλουτισμό της Σχολικής Βιβλιοθήκης μας η οποία βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην πανελλαδικής εμβέλειας εκδήλωση “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως”, και, επίσης, β) κάλεσμα προσφοράς ηλεκτρονικού υπολογιστικού εξοπλισμού κάθε είδους (κυρίως κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, ηχεία, καθώς και φορητά λάπτοπ τα οποία είναι λειτουργικά και σε καλή κατάσταση (κατά προτίμηση ηλικίας όχι μεγαλύτερης από 6 – 7 ετών), και τα οποία δεν τα χρειάζεστε, πλέον, και δεν τα χρησιμοποιείτε αλλά θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμα για τις ανάγκες του σχολείου μας (εάν χρειάζονται αναβαθμίσεις της ισχύος τους θα προσπαθήσουμε να τις κάνουμε εμείς). Σας παρακαλούμε υποστηρίξτε μας και στις δύο αυτές ανάγκες μας, χρειαζόμαστε επειγόντως τόσο τα βιβλία (από τα οποία ένα μέρος τους θα το δωρίσουμε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας προς χάριν των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτήν) όσο και τους υπολογιστές με τα περιφερειακά τους για να οργανώσουμε καλύτερα μέσω αυτών τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στα παιδιά μας/σας. Για οποιαδήποτε σχετική προσφορά σας και για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή τους μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο γνωστό τηλέφωνο του σχολείου μας 2521022679 καθώς και με τους δασκάλους και τις δασκάλες των τάξεών μας.
  • Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τη γιορτή την προετοιμάζουν εδώ και ημέρες οι μικρές τάξεις μας Α1, Α2, Β1 και Β2 με τις δασκάλες τους και άλλους εκπαιδευτικούς μας και είστε, ασφαλώς, όλοι οι γονείς του σχολείου μας καλεσμένοι να την παρακολουθήσετε. Στη γιορτή μας είναι καλεσμένος και σίγουρα θα μας επισκεφθεί και ο ίδιος ο Άη Βασίλης αυτοπροσώπως μαζί και με ένα από τα ξωτικά του (ο οποίος επιφυλάσσει και μία έκπληξη για τα παιδιά μας…!). Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 22/12/2023, τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλοι οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί μας θα εκκλησιαστούμε στον Ιερό Ναό των 12 Αποστόλων της ενορίας μας κατά τη διάρκεια του πρώτου διδακτικού δίωρου και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της συγκεκριμένης ημέρας (το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά έως τις 16:00).
  • Προσεχώς και μέχρι τα Χριστούγεννα ορισμένες από τις τάξεις μας κατά περίπτωση θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις: επίσκεψη στην Ονειρούπολη, επίσκεψη στο Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας στην Ονειρούπολη, συμμετοχή στην διοργάνωση του 2ου Δ.Σ. Δράμας για τον εορτασμό της “Ειρεσιώνης”, συμμετοχές σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς (για την Κύπρο και για τον ελληνισμό της ανατολής), εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρίες (με καλεσμένο στο σχολείο μας το συγγραφέα Νίκο Τογγιαλίδη και ομιλία του για τη διαφορετικότητα και τη συμβίωση με άτομα με ειδικές ανάγκες) και άλλες δράσεις για ορισμένες από τις οποίες θα χρειαστούμε τη συγκατάθεσή σας με την υπογραφή σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων.

Ο Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Τσορτανίδης Χαράλαμπος