IMG 20221102 192217
- Επιμορφωτικές Νέα/Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου: 1η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Παιδιά και Διαδίκτυο»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων την, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00, στον 2ο όροφο  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, η 1η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Παιδιά και Διαδίκτυο». Εισηγητής της επιμορφωτικής αυτής συνάντησης ήταν ο κος Μωυσίδης Ιγνάτιος, Διοικητής ΑΤ Κ. Νευροκοπίου. 

Μέσα από την παρουσίαση του ο κος Μωυσίδης Ιγνάτιος, επισήμανε πως  η διαδικτυακή ασφάλεια έχει να κάνει με τη  γνώση των κινδύνων του χρήστη του διαδικτύου σε ιδιωτικές πληροφορίες και την αυτοπροστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα, παρουσιάζοντας τρόπους προστασίας και ασφαλούς πλοήγησης.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου συνεχίζει να αυξάνεται παγκοσμίως, διαδικτυακοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και οι οργανισμοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα πολύ ευρύ θέμα που δεν αφορά μόνο τους νέους αλλά όλη την κοινωνία ειδικότερα δε τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Όπως φαίνεται, οι έφηβοι, σε αυτό το ταξίδι στις λεωφόρους της γνώσης που τους προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, είναι μόνοι τους, χωρίς ενήλικες δίπλα τους, γονείς ή εκπαιδευτικούς. Ακόμη, επειδή οι ενήλικες δεν μιλούν τη γλώσσα των παιδιών, δεν μπορούν να τους πείσουν, να τους ακούσουν και να συζητήσουν μαζί τους για τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες τους.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι άμεσα συνδεδεμένα και αποτελούν προέκταση των προβλημάτων της πραγματικής ζωής του καθενός. Χαρακτηριστικά, ένας που περνά καλά στον πραγματικό κόσμο, δεν θα έχει, ούτε θα δημιουργήσει σε άλλους πρόβλημα στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Ένας που δεν βρίζει κάποιον κατά πρόσωπο, δεν έχει κανένα λόγο να τον βρίσει μέσω διαδικτύου.