Θέμα 1ο «Διαχείριση ύποπτου κρούσματος στο σχολείο»

Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ (10-9-21), σε περίπτωση που βρεθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή/τρια ενός τμήματος ενημερώνεται άμεσα το σχολείο και ο/η μαθητής/τρια παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο μαθητής ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει:

(1) Να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός) καθώς και από κάθε άλλη «ανεπίσημη» μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος (π.χ. περίπατοι ή παιχνίδι έξω, συναντήσεις με άλλους κλπ.).

(2) Να αποφεύγει με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα κάθε επαφή με ευάλωτα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο.

(3) Να λαμβάνει συστηματικά μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή του με τα άτομα που διαμένουν μαζί του στην ίδια κατοικία.

Το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την
παρέλευση 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ
εφόσον έχουν παρέλθει τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων
συμπτωμάτων.

Οι μαθητές που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα με το μαθητή/μαθήτρια διενεργούν για μία εβδομάδα και κάθε ημέρα self test του οποίου το αρνητικό αποτέλεσμα τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στις σχολικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές που κάθονταν μπροστά, πίσω και δίπλα από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, θεωρούνται στενές επαφές. Οι μαθητές αυτοί κάνουν την 1η ημέρα και την 7η rapid test ενώ την 2η, 3η,4η, 5η και 6η ημέρα κάνουν self test.

Το τμήμα κλείνει μόνο όταν νοσήσει το 50+1 των μαθητών.

Θέμα 2ο  «Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στα σχολεία»

 Κάθε Τρίτη και Παρασκευή οι μαθητές φέρνουν στο σχολείο το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.