Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 4457 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και με βάση το άρθρο 44: Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία - Τροποποίηση των άρθρων 6, 7 και 8 του π.δ. 79/2017, οι εγγραφές στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο γίνεται από  την 1η έως την 20ή Μαρτίου.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την εγγραφή των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο: Από την 1η έως την 20ή Μαρτίου οι γονείς και κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας, προσκομίζοντας:

αα) βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο, ββ) αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, γγ) το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή και δδ) το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής. Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.