- Όλα τα άρθρα & οι δημοσιεύσεις Νέα/Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό μας των επόμενων ημερών…

Κυρίες και κύριοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, αγαπητά μας παιδιά, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω …

  • Καταρχήν, εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ., σας υπενθυμίζω ότι απόψε, βράδυ της 24ης/10/2023, λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας για την κατάθεση της υποψηφιότητάς σας – εάν ενδιαφέρεστε – για την ανάδειξή σας στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, κατά τις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 25/10/2023. Μπορείτε να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας αποκλειστικά στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δέσποινα Καλπάκη, τηλεφωνικά ή με e-mail: 6974630452 & syllogosgk.1dimdramas@gmail.com). Τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στην Απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 25/10/2023 στις 17:30 καθώς και στην εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει αμέσως μετά από τις 18:00 έως τις 20:30, σε αίθουσα του παλαιότερου κτιρίου του σχολείου μας.
  • Την Πέμπτη 26/10/2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, όλες οι τάξεις του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί μας θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία που θα διεξαχθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων της ενορίας μας, κατά τη διάρκεια του πρώτου διδακτικού δίωρου. Θα αναχωρήσουμε πεζή από το σχολείο μας στις 8:30 και θα επιστρέψουμε περίπου στις 9:40. Τα παιδιά που επιθυμούν να κοινωνήσουν, σας παρακαλώ, ας ενημερώσουν με γραπτά σημειώματα των γονέων τους τους/τις δασκάλους τους. Μετά τον εκκλησιασμό μας θα εφαρμοστεί κανονικά το διδακτικό πρόγραμμα της ημέρας.
  • Την Παρασκευή 27/10/23, παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, όλοι και όλες οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα προσέλθουν κανονικά και ως συνήθως το πρωί στο σχολείο μας (έως τις 8:15 το αργότερο) και θα σχολάσουν στις 10:00 (το λεωφορείο για το Μικροχώρι θα αναχωρήσει από το σχολείο στις 10:10). Στον ενδιάμεσο χρόνο θα πραγματοποιηθεί η επετειακή γιορτή μας την οποία έχουν προετοιμάσει οι μαθητές/τριές μας των τάξεων Γ1, Γ2, Ε1 και Ε2 με τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Η γιορτή μας (διάρκειας μίας ώρας, περίπου) θα ξεκινήσει στις 8:45, θα πραγματοποιηθεί στις ενοποιημένες αίθουσες των τάξεων Γ1 και Γ2 στον 1ο όροφο του παλαιότερου κτιρίου μας, θα συμμετάσχουν σε αυτήν όλα τα παιδιά του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί μας και είστε προσκεκλημένοι και μπορείτε να την παρακολουθήσετε και οι γονείς που το επιθυμείτε, προσερχόμενοι στην αίθουσά μας περίπου 10 λεπτά πριν από την έναρξή της. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γιορτής μας, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες της σημαίας μας καθώς και ο υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου, ντυμένοι με τα ρούχα της παρέλασης, θα μεταβούν – συνοδεία της καθηγήτριας φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ. Γ. Ποζατζίδου – στο χώρο του “Αγάλματος της Ελευθερίας” στο Δημοτικό Κήπο της πόλης μας για να καταθέσουν στεφάνι δάφνης προς τιμήν των ηρώων της πατρίδας μας της περιόδου 1940-1944. Το ολοήμερο πρόγραμμά του σχολείου μας ΔΕΝ θα λειτουργήσει τη συγκεκριμένη ημέρα (όλα τα παιδιά θα σχολάσουν στις 10:00)!
  • Την επόμενη ημέρα Σάββατο 28/10/23, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες της σημαίας μας θα προσέλθουν στις 9:50 με ευθύνη των γονέων τους στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της Δράμας όπου και θα συναντηθούν με εμένα προσωπικά, για να συμμετάσχουμε, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, στη Δοξολογία που θα λάβει χώρα στο Ναό. Στη συνέχεια, πεζή, θα μεταβούμε στο χώρο συγκέντρωσης των τμημάτων της παρέλασης, ακριβώς μπροστά από το Διοικητήριο της Δράμας, όπου και θα συναντηθούμε με τα υπόλοιπα παιδιά που θα συγκεντρώνονται, ήδη, εκεί. Όλοι και όλες οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε και ΣΤ του σχολείου μας ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ θα προσέλθουν με ευθύνη των γονέων τους το αργότερο έως τις 11:15 στο χώρο μπροστά από το Διοικητήριο της Δράμας (βόρεια πλευρά, μεταξύ του κτιρίου και του κήπου των γλυπτών) όπου θα συναντηθούν με την καθηγήτριά μας φυσικής αγωγής κ. Γεωργία Ποζατζίδου κι εμένα προσωπικά. Αμέσως μετά την παρέλαση η “διάλυση” των τμημάτων και η παραλαβή των παιδιών θα γίνει από το πλακόστρωτο απέναντι από την κεντρική πλατεία της πόλης, σύμφωνα με τη συνεννόηση που θα έχει προηγηθεί μεταξύ παιδιών και γονέων. Σας παρακαλούμε φροντίστε όλοι/ες οι μαθητές/τριές μας που θα παρελάσουν να φορούν την ημέρα της παρέλασης τα κατάλληλα ρούχα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε, ήδη, λάβει ώστε η εμφάνισή μας να είναι κατά το δυνατόν ομοιόμορφη. Γάντια θα φορά μόνον η σημαιοφόρος μας. Η σημαία του σχολείου μας θα παραδοθεί από το πρωί της Παρασκευής στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες της.

Για οποιαδήποτε απορία σας για όλα τα ανωτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους/τις δασκάλους/ες των τάξεών μας καθώς και με εμένα προσωπικά, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου μας.

Ο Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Τσορτανίδης Χαράλαμπος