1
- Αγωγής υγείας - Όλα τα άρθρα & οι δημοσιεύσεις

Πρόγραμμα διατροφικής αγωγής με θέμα «Τρώω υγιεινά», στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Η Α’  τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, υλοποίησε  για ένα δίμηνο ( Οκτώβριο-Νοέμβριο 2021)  πρόγραμμα διατροφικής αγωγής  με θέμα «Τρώω υγιεινά».

Στόχος του προγράμματος ήταν να μάθουν τα παιδιά  τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής στη συνολικής τους υγεία και της συμμετοχής τους σε προγράμματα άσκησης και φυσικής δραστηριότητας, καθώς και να καλλιεργήσουν δεξιότητες, όπως  κριτική σκέψη, συνεργασία, δημιουργικότητα, επικοινωνία, ενσυναίσθηση. Υπήρξαν ποικίλες δραστηριότητες και συζήτηση.  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών, Πληροφορικής και Εικαστικών με δράσεις στα αντίστοιχα μαθήματα.

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών της  Α’ τάξης κ. Σαββίδου Ελπίδας και κ. Μάτσα Έφης, επισκέφτηκε τα δύο τμήματα η κ. Παρίση Μαρία, διαιτολόγος-διατροφολόγος, ώστε ν’ ακούσουν τα παιδιά μια ειδικό σε θέματα διατροφής, να συζητήσουν και να λύσουν απορίες, να μάθουν να συντάσσουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να  μεταβάλουν κάποιες διατροφικές τους συνήθειες. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη και ζήτησαν να επαναληφθεί σύντομα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις του προγράμματος.